Teated

Hiiumaa haigla töökorraldus alates 1. jaanuarist 2021
02.01.2021

 

1. Plaaniline statsionaarne (sh päevaravi/päevakirurgia/päevagünekoloogia) ravi toimub. Kõikidel plaanilisele ravile saabujatel vajalik Covid- 19 negatiivne test 48 tundi enne hospitaliseerimist.

 

2. Plaanilisi patsiente õendushooldusosakonda ei võeta.

 

3. Polikliiniku vastuvõtud toimuvad. Info E- R telefonilt 462 2795.

 

4. Unimed Kliinikud OÜ Hiiumaa hambaravi töötab tavapärase ajagraafiku alusel. Ootealal on patsientidel kaitsemaski kandmine kohustuslik.

 

5. Hemodialüüs töötab tavapärastel aegadel.

 

6. Taastusravi töö on ümber korraldatud. Info E-R telefonilt 462 2794.

 

7. Labor, röntgen ja sonograafia töötavad tavapäraselt.

 

8. Covid analüüside (drive- in) võtmine toimub igal tööpäeval.

 

9. Covid positiivsete patsientide analüüside ja röntgenuuringute teostamine toimub esmaspäeval, kolmapäeval, reedel kl 13.10- 14.00. Covid positiivseid patsiente saadetakse perearstide poolt analüüsideks/uuringuteks ainult äärmisel vajadusel.

 

10. Alates 1. detsembrist on tugiisikud sünnituse juurde lubatud. Sünnituse juures tohib viibida korraga ainult 1 tugiisik. Tugiisik on kohustatud sünnitusosakonnas kandma meditsiinilist kaitsemaski. Tugiisikule teostatakse haiglas Covid- 19 kiirtest, mille vastus saabub 20-30 minutiga ning kinnitav test, mis saadetakse Regionaalhaigla laborisse, mille vastus saabub 24 tunni jooksul.

 

11. Jätkuvalt kehtib haiglas külastuskeeld. Patsiendi seisundi kohta annab informatsiooni raviarst. Emotsionaalsetel põhjustel on patsientide külastamine lubatud ainult eelneval kokkuleppel osakonnaga ja äärmisel vajadusel.

 

12. Patsientidele saab tuua pakke kokkuleppel osakonnaga.

 

13. Kõik ambulatoorsetele visiitidele/uuringutele/analüüsidele tulevad patsiendid on kohustatud haiglas ja polikliinikus kandma kaitsemaski ning desinfitseerima käsi.

 

14. Haigla uks on lukus. Sisenemiseks vajutage uksekella. Esmane triaaž toimub haigla uksel.

 

15. EMOsse saabub patsient üksi (v.a lapsed), ilma saatjateta. Saatja ootab haigla vestibüülis või õues/autos. Haigla ruumides on saatjal on kohustatud kandma meditsiinilist kaitsemaski.

 

16. Töökorraldus kehtib 1.-31. jaanuar 2021 või vaadatakse üle vastavalt vajadusele.

 

Riina Tamm

Juhatuse liige