Teated

Hiiu maakonna teenetemärgid pälvisid Eda Tärk, Mart Mõniste ja Inge Talts
22.02.2021

Hiiu maakonna teenetemärgi nr 33 pälvis Inge Talts.

 

Inge on arst, kes on töötanud Hiiumaa haiglas 31 aastat. Ta on erakordselt kohuse- ja vastutustundlik oma igapäevases arstitöös. On südamlik ja kaastundlik aitaja. Inge Taltsist peetakse lugu kui hoolivast ja kaastundlikust arstist. Teeb oma tööd ülima põhjalikkusega ja hoolib oma patsientidest. 

 

Tal on 20aastane kogemus volikogus, kuhu ta ei lähe kohale kohal olemise pärast, vaid ta on võtnud aega selgeks teha eelnõud, et siis volikogus oma ettepanekutele, eelnõudele ja küsimustele vastused saada.

 

MTÜ Hiiu Tuul juhataja alates septembrist 2015. Ta on tulihingeline Hiiumaa ja keskkonna kaitsja, kes näeb ka suuremat globaalset pilti. Võitleb meie unikaalse väikesaare ja saart ümbritseva mere puhtana hoidmise eest. Inge küsiks: kas majandusliku kasu saamine või peaksime säilitama Hiiumaa terviklikkuse ja looduskoosluse? Hiiumaa kaitsmine, olgu see siis mets, tuulepargid maal ja meres, on tema südameasi.  

 

Kõike seda jõuab ta teha oma pere kõrvalt. Inge on omakasupüüdmatu, ühiskondlikult aktiivne, ratsionaalne, kohusetruu, pisiasjades ja detailides täpne. Seda nimekirja võib jätkata. Inge teeb kõike hingega! 

 

Loe edasi: Hiiu Valla kodulehelt