Teated

Algas Tervisekassa emakakaelavähi sõeluuringute teavituskampaania “Pealt ei paista. Kindlam on kontrollida
17.01.2023

Jaanuar on emakakaelavähi teadlikkuse kuu ning Tervisekassa juhib sel nädalal algava kampaaniaga “Pealt ei paista. Kindlam on kontrollida.” tähelepanu just emakakaelavähi ennetamise ning varase avastamise tähtsusele. Kampaania eesmärk on tõsta emakakaelavähi sõeluuringul osalemise hõlmatust ning sihtrühma ja elanikkonna teadlikkust uuringul osalemise vajalikkusest.

KAMPAANIA PÕHISÕNUM JA OLULINE INFO

Kuna varajases staadiumis vähk endast märku ei anna, on oluline, et ka ilma kaebuste ja sümptomiteta naised käiksid regulaarselt emakakaelavähi sõeluuringul. Tavaliselt ei tekita emakakaela rakumuutused ega vähieelsed seisundid muutusi naise enesetundes. Sõeluuringus osalemine aitab võimalikud rakumuutused ja teised vähieelsed seisundid avastada õigeaegselt, mil need on ravitavad.

Sõeluuringul käimine on parim viis anda endale meelerahu ja saada kindlustunne, et tervisega on kõik korras.

17. jaanuarist 14. veebruarini kestva kampaania põhisõnum ning visuaalne keel toetub sõeluuringu brändi laiemale “Elu on ees” kontseptsioonile. Teavituskampaania sõnumeid ja visuaale on järgnevate nädalate jooksul näha kui ka kuulda nii teles, välimeedias, digimeedias (sh sotsiaalmeedias), raadios kui ka erinevates print väljaannetes.

Teleklippi saate näha siin.
Sotsiaalmeedia klippe vaata siit ja siit
Tervisekassa Instagram ja Facebook kanalid kajastavad samuti kampaania sõnumit ja üleskutset.

Kutsume Teid üles kampaania materjale sotsiaalmeedias jagama. Võimalusel kasutada viitasid: #soeluuring; #eluonees; #tervisekassa ning Instagramis Tervisekassa lehte sõnumite edastamisel „tag-ida.“

2023. aastal on emakakaelavähi sõeluuringule oodatud ravikindlustatud ja ravikindlustamata naised sünniaastatega 1958, 1963, 1968, 1973, 1978, 1983, 1988 ja 1993.

SÕELUURING.EE

Lisaks on uuenduskuuri läbinud sõeluuringute koduleht www.soeluuring.ee.
Eraldi uuendusena on nüüdsest võimalik sõeluuringute lehelt kõiki kampaaniamaterjale kui ka üldiseid 2023. aasta infoga sõeluuringute materjale alla laadida sobivas formaadis nii eesti kui vene keeles. Arvesse on võetud ka kõik varasemalt märgitud digiekraanide mõõdud.
Sõeluuringu materjalidega on võimalik tutvuda siin:

EKV sõeluuringu materjalid: https://soeluuring.ee/emakakaelavahk-materjalid/
(Kampaania materjalid, sh sotsiaalmeedia materjalid eraldi: „Pealt ei paista“ rubriigis)
RV sõeluuringu materjalid: https://soeluuring.ee/rinnavahk-materjalid/
JSV sõeluuringu materjalid: https://soeluuring.ee/jamesoolevahk-materjalid/