Teated

Hiiumaa Haigla soetas Colonna Heategevusfondi annetatud vahenditest sünnitusosakonnale analgeesiaseadme ja lisatarvikud
18.05.2023

Colonna Heategevusfond kogus eelmisel aastal annetusi Eesti maakonnahaiglatele erinevate elupäästavate seadmete ostmiseks, et tuua parimad abi saamise võimalused inimestele võimalikult lähedale. Tänaseks on juba 109 000 eurot annetusraha üheksa maakonna haigla vahel ära jaotatud ja vajaminevad aparaadidki valitud.

colonna

Annetusraha eest soetas Hiiumaa Haigla sünnitusosakonnale analgeesiaseadme ja lisatarvikud.

Soetatud aparaadi toel inhaleeritav analgeesia dilämmastikoksiidiga (segatakse naerugaas + hapnik) võimaldab tõhusat valuravi sünnitusabis. Kuna Hiiumaa haigla sünnitusosakond on väga väike ja lapsi sünnib vähe, siis seda hinnalisemad nad meil on. Uus aparaat võimaldab meil veelgi paremini nendeks erilisteks sündmusteks valmis olla ja pakkuda hiidlastele turvalist sündi, hoolt ja armastust.

Inhaleeritavat meditsiinilist naerugaasi on võimalik kasutada mis tahes hetkel sünnitegevuse jooksul kuni lapse sündimiseni, et aidata emadel valuga ning vajadusel ebamugavate protseduuridega toime tulla. Naerugaas pakub emale võimalikult loomuliku sünnituse kogemust. Selle toime suubub ja möödud kiiresti ning emad saavad oma raviannust reguleerida vastavalt enda valulävele. Nii saavad naised vältida valuvaigisteid, nende kasutamist edasi lükata või kogust piirata. See ei sega sünnitusprotsessi ja ei mõjuta lapse tervist.